Vad är ett frilans avtal?

En av de största hindren du någonsin stöter på som frilansare är en inkonsekvent månadsinkomst. När dina räkningar är nästan samma året runt, men din inkomst varierar varje månad beroende på hur många projekt du kan ta på, frilansande kan snabbt börja känna sig som en ohållbar, stressig karriär att ha.

Med detta sagt, det finns fortfarande sätt frilansare kan göra sin månatliga arbetsbelastning mer tillförlitlig. Det viktigaste sättet att säkra din frilans karriär är genom att hitta återkommande arbete i något som liknar en frilans hållare avtal.

I den här artikeln kommer vi att täcka vad denna typ av arbete ser ut, när det är värt att använda en hållare avtal, och varför du bör fokusera på denna typ av frilansarbete på lång sikt.

Vad är en frilans hållare avtal?

En frilans hållare avtal är ett avtalsförhållande mellan dig och ett företag, garanterar en viss mängd arbete (antingen avtalats via ett förutbestämt antal timmar, eller ett projekt med överenskomna uppgifter som ska slutföras) till en viss kurs för en överenskommen mängd Tid.

Detta avtal tenderar att vara återkommande, antingen veckovis eller månadsvis, och syftet med det är att låta dig schemalägga ditt arbete i förväg. Frilans hållare avtal är också ett bra sätt att se till att du har en konsekvent inkomstflöde utan att behöva Beck fornnew projekt varje månad.

När skulle du använda en hållare avtal?

Frilans hållare avtal rekommenderas för arbete som du gör för dina kunder på en regelbunden basis. Detta kan innefatta arbete som:

Sociala medier marknadsföring
Blogg skriva
Webbplats underhåll och design
Branding & marknadsföring
Skapa innehåll
E-postmarknadsföring
Långsiktiga, komplexa projekt som kräver ett visst antal timmar från dig varje vecka

Fördelar med frilans Retainer avtal

Att säkra bara en frilans hållare avtal med en kund kan vara karriär förändras, och många fler erfarna frilansare gå mot att ha flera långsiktiga frilans hållare avtal snarare än ständigt pitching för nytt arbete.

De viktigaste fördelarna med att arbeta på detta sätt som frilansare är:

En stabil inkomst

Vanligtvis kommer frilans hållare avtal betalas i förskott, eller har en viss ränta som överenskommits i ett avtal mellan dig och kunden.

Det innebär att du varje månad har en garanterad inkomst Summa (eller kan uppskatta om du fakturerar per timme). För frilansare som används för att vilt fluktuerande inkomster varje månad beroende på hur mycket arbete dina vanliga kunder har eller hur mycket nytt arbete du kan pitch för, denna typ av avtal kan hjälpa till att lindra ditt sinne att, åtminstone, kan du garantera dina räkningar kommer att vara PA Id.

Ett annat bra tips för att säkerställa en stabilare inkomst är att diversifiera din frilans inkomst.

Ett tydligare arbetsschema

När du har kommit överens om en viss mängd arbete eller ett visst antal timmar med en klient, kan du schemalägga din arbetsbelastning varje vecka betydligt lättare. Du kommer att veta hur mycket tid du behöver för att avsätta för detta återkommande arbete, och kan skala upp eller ner din oregelbundna arbetsbörda till vad som passar dig.

Eftersom de flesta hållare avtal kräver varsel om kunden inte längre har tillräckligt med arbete, bör du alltid kunna ha en god uppfattning om hur ditt arbetsschema ser ut under de kommande månaderna.

En starkare och mer tillförlitlig arbetsrelation

Att ha ett avtal med en kund om hur mycket arbete du kommer att göra under en viss tid är mycket mindre stressande än att behöva oändligt pitch för kunder, förhandla om priser, och jaga för betalning.

På samma sätt är det mycket lättare för en kund att veta att de uppgifter de behöver fylla i är i hand varje månad för en fast avgift, och att de alltid arbetar med en pålitlig och pålitlig frilansare som de vet. Dessa typer av avtal är inte bara fördelaktigt för frilansare-de är verkligen en win-win för alla. Det är ett bra sätt att bygga en stark relation med din klient.

Nackdelar med Retainer-avtal

Med allt detta sagt, det kan finnas vissanackdelar med en frilans-hållare avtal. Här är några hinder du kan stöta på och hur man handskas med dem:

Över eller under-leverera på projekt

Många frilansare känner som om de behöver ta ut en lägre avgift med insikten att det arbete de får kommer att vara ett långsiktigt avtal. Även om det är inget fel med något diskontering dina priser (här är för-och nackdelarna med att erbjuda frilans rabatter) eftersom det finns stora fördelar med återkommande arbete, måste du vara försiktig så att du inte är över-leverera på projekt och spendera för mycket av din tid för att inte tillräckligt med pengar.